Informatie

Een jacuzzi kopen: waar moet je rekening mee houden?

jacuzzi kopen - tips die je helpen

Een jacuzzi kopen: waar moet je rekening mee houden?

Je hebt de knoop doorgehakt: je wilt een jacuzzi kopen. Een jacuzzi kopen is een perfecte manier om nóg meer van je tuin (en vrije tijd) te genieten. Je zorgt hiermee voor een heerlijke plek om te ontspannen. Of je nu relaxed wakker wilt worden, wilt ontspannen na een lange dag of op een vrij moment even een lekker drankje wil doen en bijkletst met je partner, vrienden of het gezin: de jacuzzi is hiervoor dé plek bij uitstek. Het is een aankoop waar je gelukkig van zult worden. Dan is het wel belangrijk dat je de juiste jacuzzi koopt. Want de ene jacuzzi is de andere niet. In deze blog vertellen wij je graag alles wat je moet weten voor het aanschaffen van een jacuzzi. Lees hem aandachtig door, want een jacuzzi kopen is niet zomaar iets. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je met plezier en vinden de perfecte jacuzzi voor jou.

 

Wat is een jacuzzi precies?

Voordat wij je vertellen waar je op moet letten wanneer je een jacuzzi koopt, eerst even wat duidelijkheid over de naam “jacuzzi”. Wist je dat dit eigenlijk een merknaam is? De naam is een synoniem geworden voor wat wij een bubbelbad, hot tub of buitenspa noemen. In deze blog houden wij vast aan de naam jacuzzi. Omdat dit nu eenmaal voor de meeste mensen de gangbare term is. Net zoals is gebeurd bij Luxaflex voor het bekende type raambekleding.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een jacuzzi?

Een jacuzzi kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar het is niet altijd eenvoudig. Er is een enorm aanbod. Kijk maar eens in onze webshop. Maar maak je geen zorgen: wij staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het vinden van het juiste model. Het is belangrijk om te weten wat je wilt en wat de mogelijkheden zijn binnen je budget. Maar er komt nog meer kijken bij het kopen van een jacuzzi. Met deze blog willen wij je hierover informeren. Er zijn namelijk tal van praktische en technische aspecten waar je waarschijnlijk geen rekening mee houdt. Dat is begrijpelijk, want dat kan ook niet van een leek worden verwacht. Als specialist is het onze taak om je volledig te informeren zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

 

Een jacuzzi kopen: zo bepaal je het juiste formaat

Je kunt natuurlijk wel besloten hebben dat je een buitenspa kopen wilt, maar het is belangrijk om van tevoren na te gaan wat er wel en niet mogelijk is. Dit om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Je dient een geschikte plek te hebben voor het plaatsen van een jacuzzi in je tuin. Of een locatie geschikt is, is vooral afhankelijk van de stroomtoevoer en de ondergrond. Een jacuzzi kan alleen geplaatst worden op een harde, egale ondergrond. De meeste mensen kiezen voor een gezellige, knusse plek. Op het terras, de veranda of onder een overkapping bijvoorbeeld. Op het gras is niet verstandig. Zorg er daarnaast voor dat je een plek kiest waar de buitenspa op stroom kan worden aangesloten.

 

Wij raden aan om een plek te kiezen waar er rondom de jacuzzi minimaal 60 centimeter ruimte is. Ruimte is handig om in en uit te stappen, maar ook om onderhoud te plegen aan je jacuzzi. Het is niet erg om de hottub tegen één of meer gesloten wanden te plaatsen, maar de toegang tot de pompen en andere onderdelen moet vrij toegankelijk zijn, daarnaast heb je vaak nog met een coverlifter te maken die ook ruimte nodig heeft. Zorg er dus voor dat je weet welke ruimte je tot je beschikking hebt. Dit kan namelijk je keuze uit de diverse formaten enigszins beperken.

De makkelijkste manier om tot een selectie van geschikte modellen te komen, is door na te gaan met hoeveel personen je de jacuzzi wilt gebruiken. Ben je alleen? Wil je er graag van genieten met je partner, of misschien wel met het hele gezin? Er zijn buitenspa’s te koop in 1-persoons, 2-persoons of meer persoons uitvoering.

 

Probeer de jacuzzi altijd eerst uit in de showroom

Een jacuzzi kopen vergt een behoorlijke investering. Wanneer je een hottub koopt, wil je hier natuurlijk vele jaren van kunnen genieten. Daarom is het belangrijk om een jacuzzi aan te schaffen die in alle opzichten bij je wensen en eisen past. Finesse Wellness biedt je de mogelijkheid om online een jacuzzi te kopen. Wij adviseren je echter om altijd eerst naar de showroom te komen om de jacuzzi “droog uit te proberen”. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat de jacuzzi die je op het oogt hebt prettig zit. Een buitenspa kopen doe je om van te genieten, om te ontspannen. Dan moet deze in alle opzichten 100% aan je wensen voldoen.

 

Waar je rekening mee moet houden qua materiaal en afwerking

Bij jacuzzi’s speelt er meer mee dan dat je in eerste instantie ziet. Vanzelfsprekend wil je een jacuzzi kopen die er mooi uitziet. Maar looks zijn niet alles. Daarom is het zo belangrijk dat je jouw jacuzzi koopt bij een specialist. Een echte specialist zal je altijd wijzen op belangrijke zaken. Juist de dingen waar je zelf niet direct bij stilstaat zijn ontzettend belangrijk voor je ervaring.

 

Allereerst is het bij een jacuzzi kopen belangrijk dat jij je goed laat informeren over de verschillende materialen van het frame. Het frame van een Jacuzzi’s wordt gemaakt van hout, kunststof of RVS. Wat voor jou de juiste keuze is, is afhankelijk van je wensen en budget. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. RVS is het stevigst maar weegt wat meer dan bijvoorbeeld hout of kunststof. Hout kan een goedkope oplossing zijn en voor de wat goedkopere baden een prima keuze zijn, alle waar naar zijn geld.

 

Hoe zit het met de isolatie en bescherming?

Gebruikmaken van een jacuzzi kost geld. Het water in de hottub moet verwarmd worden en er zijn pompen nodig voor de bediening en massagestralen. De mate van isolatie is grotendeels bepalend voor de energiezuinigheid van de jacuzzi. Je kunt een voordelige jacuzzi kopen, maar wanneer deze nauwelijks van isolatie voorzien is, zal deze waarschijnlijk veel energie verbruiken en voor relatief hoge gebruikskosten zorgen. Kijk daarom naar de isolatie op de zijpanelen, de bodem en de onderkant van de kuip. Lees meer over energiekosten in onze andere blog.

 

Je jacuzzi staat buiten. Natuurlijk verzorg je jouw buitenspa goed en sluit je hem af met de cover. Maar hoe zit het met de onderkant? In en om een jacuzzi is het warm en vochtig. Dat zijn de favoriete omstandigheden van allerlei ongedierte. Laat je informeren over de bodem. Zo kun je een jacuzzi kopen met een zogenaamde ABS bodem. Deze werkt niet alleen isolerend, maar beschermt ook goed tegen ongedierte.

 

De technische aspecten die komen kijken bij het kopen van een jacuzzi

In de basis doen veel jacuzzi’s hetzelfde. Maar hoe goed zij dit doen, en de manier waarop zij dit doen, kan sterk verschillen. Een jacuzzi kopen is in zekere zin hetzelfde als een auto kopen: koop nooit zonder onder de motorkap te kijken. Nu kunnen wij niet verwachten dat je als "leek" precies begrijpt wat je aan de binnenkant van een jacuzzi aantreft. Daarom zetten wij de belangrijkste technische aspecten bij het kopen van een spa voor je op een rijtje.

 

De besturing van de jacuzzi is cruciaal voor het genot dat je beleeft. Dit moet gewoon in orde zijn. Daarom werken wij bij Finesse Wellness bij voorkeur met systemen van Gecko of Balboa. Dit zijn beide marktleiders die de kwaliteit bieden die je mag verwachten wanneer je investeert in een luxeproduct als een buitenspa.

 

Veel mensen zien een jacuzzi (of hot tub of spa) automatisch als een bubbelbad. Dat is niet zo. Veel buitenspa’s hebben standaard geen bubbelfunctie. De bubbelfunctie wordt namelijk vaak verward met de massage functie. Bubbels ontstaan door het blazen van lucht. Dit vereist een extra pomp. Deze airblower dien je dus vaak als optie aan te schaffen als je wilt dat je jacuzzi tevens een bubbelbad is.

 

De massagestralen van je buitenspa zorgen voor een weldadig gevoel. Een ingebouwde pomp is hiervoor verantwoordelijk. Koop je een voordelig bubbelbad uit een lager segment dan krijg je vaak een pomp met een relatief laag vermogen (1,4 PK). Bovendien is dit vaak een twee standen pomp; een type pomp dat niet erg efficiënt en zuinig is. Investeer je wat meer, dan is het mogelijk om een jacuzzi te kopen met een circulatiepomp. Een circulatiepomp is zuiniger en stiller. Dat zorgt voor meer comfort. De circulatiepomp draait ongeveer 12 uur per dag en zorgt voor filtratie van het water. Deze is energiezuiniger dan een twee standen pomp die zowel voor massage als circulatie zorgt. Voor een echt krachtige massage straal raden wij een pomp met een vermogen van minimaal 3 PK aan, of meerdere pompen als 2x 2,5 PK of zelfs meer.

 

Als je dit leest heb je inmiddels veel informatie gekregen. We kunnen nog ingaan op Ozon en UV desinfectie, waterbehandeling, stroomverbruik en ga zo maar door. Dit bewaren voor een adviesgesprek bij ons in de showroom in Zwolle. 

 

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je een jacuzzi kopen, dan is Finesse Wellness in Zwolle je graag van dienst. Wij bieden je een riant assortiment hoogwaardige jacuzzi’s. De kans is groot dat ook voor jou de perfecte jacuzzi er tussen zit. Wij gaan graag samen met jou op zoek naar het perfecte model. Na het lezen van deze blog heb je hopelijk een beter beeld gekregen van wat belangrijk is bij het aanschaffen van een jacuzzi. Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op of kom langs in de showroom. Op afspraak  zijn wij tevens 7 dagen per week open. Wij nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden en je alles te vertellen over de modellen die perfect op jouw wensen en eisen aansluiten.

Volgend
HYDROTHERAPIE